Η ExxonMobil ζητά από τον Τραμπ να σεβαστεί τη συμφωνία για το κλίμα

Τι γράφει η επιστολή της ExxonMobil

Ο πετρελαϊκός κολοσσός ExxonMobil ζήτησε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να σεβαστεί τη συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Σε επιστολή που απέστειλε ο Πίτερ Τρέλενμπεργκ, υπεύθυνος για την περιβαλλοντική πολιτική της ExxonMobil, υπενθυμίζει ότι η πετρελαϊκή εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, «υποστηρίζει τη συμφωνία του Παρισιού ως αποτελεσματικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής».

«Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ είναι σε καλή θέση για να είναι ανταγωνιστικές στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού με επαρκείς πόρους με μικρά ποσοστά άνθρακα, όπως το φυσικό αέριο, και καινοτόμες ιδιωτικές εταιρείες στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της πετροχημείας», προσθέτει στην επιστολή του ο Τρέλενμπεργκ.

Η επιστολή αυτή απευθύνεται στον Ντέιβιντ Μπανκς, ειδικό σύμβουλο του προέδρου Τραμπ για τη διεθνή ενέργεια και το περιβάλλον.

Ο Τραμπ έχει εκφράσει τις αμφιβολίες του για τη συμφωνία του Παρισιού και ο Σκοτ Προύιτ, τον οποίο διόρισε επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας περιβάλλοντος (EPA), εκτίμησε πρόσφατα ότι πρόκειται για μια "κακή συμφωνία".

«Αντίθετα με τις συμφωνίες του Κιότο, η συμφωνία του Παρισιού είναι η πρώτη διεθνής συμφωνία που επιτίθεται στην κλιματική αλλαγή, ορίζοντας δεσμεύσεις για τη μείωση της εκπομπής αερίων από τις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες», επισημαίνει ο Τρέλενμπεργκ.

Να θυμίσουμε ότι η Παλαιά Τάξη θέλει να καταργήσει την προπαγάνδα περί κλιματικής αλλαγής, καθώς αποτελεί ένα “εργαλείο” της Νέας. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το ότι πρώην διευθυντής της εταιρίας ExxonMobil, ήταν ο νυν υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.

Αναμένουμε αντιδράσεις από την πλευρά του Τραμπ...
el.gr

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου