Καρκινοπαθής κέρδισε την Johnson & Johnson - Νέα δικαστική ήττα για την εταιρεία με αφορμή την πούδρα της


Η εταιρεία Johnson & Johnson υπέστη την δεύτερη δαπανηρή δικαστική ήττα της σε λιγότερο από τρεις μήνες, με κατηγορίες ότι η γνωστή πούδρα της προκαλεί καρκίνο. Σε αναμονή εκδίκασης βρίσκονται ακόμα πολλές αντίστοιχες υποθέσεις.

Δικαστήριο στο Σεντ Λούις επιδίκασε το ποσό των 55 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση στην Gloria Ristesund, η οποία χρησιμοποιούσε την πούδρα της Johnson & Johnson για περισσότερα από 35 χρόνια πριν διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών, το 2011.

Οι δικηγόροι της Ristesund υποστήριξαν ότι η Johnson & Johnson γνώριζε τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με την πούδρα, αλλά δεν προειδοποίησε τους καταναλωτές.
Σε δήλωσή τους οι δικηγόροι της γυναίκας αναφέρουν: "Εσωτερικά έγγραφα της J & J δείχνουν ότι η εταιρεία γνώριζε τις μελέτες που συνδέουν τη χρήση της πούδρας με τον καρκίνο των ωοθηκών, αλλά, μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να το προωθεί στην αγορά ως ασφαλές".

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.

Τον Φεβρουάριο, δικαστήριο επέβαλε στην Johnson & Johnson να πληρώσει το ποσό των 72 εκατομμυριών δολαρίων στην οικογένεια της Jackie Fox. Η Fox, μετά από μακρόχρονη χρήση της πούδρας της εταιρείας, πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών το 2015.

Με πληροφορίες από cnn.com

Συντάκτης: Βιβή Συργκάνη

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου