Η Ρωσία άρχισε να υλοποιεί το πυραυλικό σύστημα BZHRK «Barguzin» σε τρένα με βαλλιστικούς πυραύλους «Yars»


Την δημιουργία του πυραυλικού συστήματος   βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων  (BZHRK) «Barguzin» σε ειδικά διαμορφωμένες αμαξοστοιχίες ξεκίνησε στην  Ρωσία, σύμφωνα με το  πρακτορείο ειδήσεων Itar -TASS, επικαλούμενο πηγή στην   ρωσική αμυντική βιομηχανία , σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Η τεκμηρίωση του σχεδιασμού έχει υλοποιηθεί και θα ξεκινήσει η εγκατάσταση   των επιμέρους στοιχείων του συγκροτήματος, αλλά η ακριβής χρονική στιγμή της υλοποίησης τους είναι μυστική»,  είπε η πηγή.

Σύμφωνα με τον ίδια, η περάτωση ολοκλήρωσης της εγκατάστασης των συστημάτων αυτών  θα πραγματοποιηθεί  το 2018-20120.

Το 2014, ο διοικητής των στρατηγικών Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Sergei  Karakayev είχε προτείνει και αποδέχθηκε ο  Ρώσος Πρόεδρος την πρόταση του, περί   ανασύστασης  του πυραυλικού συστήματος «Barguzin» μέσω των σιδηροδρόμων  με τον  σχεδιασμό του συγκροτήματος να έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Επισημαίνεται ότι  κατά τον ψυχρό πόλεμο η Ρωσία διέθετε  ένα εκτεταμένο σύστημα βαλλιστικών πυραύλων επί ειδικά διαμορφωμένων τρένων, που αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο της δύσης.

Επισημαίνεται επίσης ότι  η συνθήκη START 3 δεν απαγορεύει την δημιουργία τέτοιων οπλικών συστημάτων .

Το πυραυλικό σύστημα «Barguzin» μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι βαλλιστικούς  πυραύλους «Yars»,, που τοποθετούνται σε ειδική βάση για ταχεία εκτόξευση.

Μία αμαξοστοιχία με συστήματα «Barguzin», σύμφωνα με  πηγή στην αμυντική βιομηχανία θα αποτελείται από πέντε συντάγματα. Η πλήρης επιχειρησιακή λειτουργία του συστήματος είχε προγραμματιστεί για την περίοδο  2019-2020 .

Τον Δεκέμβριο του 2015,  πηγή στην  αμυντική βιομηχανία, δήλωσε στο Itar- Tass ότι λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, όσον αφορά το πρόγραμμα της ολοκλήρωσης του πυραυλικού συστήματος «Barguzin», αυτό  μετακινήθηκε κατά ένα έτος και θα υλοποιηθεί όχι νωρίτερα από ό, τι το 2020.

Το νέο αυτό πυραυλικό σύστημα θα παραμείνει  σε υπηρεσία τουλάχιστον μέχρι το 2040.

pentapostagma.gr

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου