Προς απόσχιση από την Τουρκία ο Πόντος;


Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εδώ και μέρες στον Πόντο στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη, λαμβάνουν χώρα αλλεπάλληλα ένοπλα χτυπήματα.

Η εν λόγω εξέλιξη δείχνει πως ο εσωτερικός εμφύλιος και η πολιτικοκοινωνική κρίση στην Τουρκία έχει μεταφερθεί και στην περιοχή των Ελλήνων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Την περασμένη Παρασκευή, αναφέρουν τα τουκρικά ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε μια οργανωμένη ένοπλη επίθεση στην Διεύθυνση Αστυνομίας της Κερασούντος, με αποτέλεσμα ένας αξιωματικός νεκρός και αρκετοί τραυματίες.

Νωρίτερα υπήρξε μια οργανωμένη επίθεση στην περιοχή Αργυρουπόλεως και της Κερασούντος, με νεκρούς και τραυματίες.

Όπως σχολιάζεται σε ρεπορτάζ του τουρκολόγου, Νίκου Χειλαδάκη, «η κατάσταση στην περιοχή του Πόντου εδώ και καιρό έχει απειληθεί από ένοπλες ομάδες ότι θα γίνει θέατρο επιθέσεων και γι' αυτό η Στρατοχωροφυλακή είχε πάρει αρκετά μέτρα ασφαλείας. Παρόλα αυτά οι ένοπλοι άρχισαν τις επιθέσεις τους και όπως μεταδίδουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, η κατάσταση έχει αρχίσει και μυρίζει μπαρούτι σε μεγάλη έκταση στον τουρκικό Πόντο».

Πλησιάζει η ώρα του διαμελισμού της Τουρκίας και της απόσχισης περιοχών, μεταξύ εκείνων των ελληνικών της Θράκης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου.


prisonplanet.gr

ΠΗΓΗ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου