Η μετακίνηση των πλακών προκαλεί σεισμούς στην ΝΑ ΗΠΑ.


Στη Νοτιοανατολική Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληγεί από μια σειρά από παράξενους ανεξήγητους   σεισμούς – ο πιο πρόσφατος σεισμός είναι μεγέθους 5.8 ρίχτερ,κοντά στο Mineral,της  Βιρτζίνια
που συγκλόνισe την πρωτεύουσα του έθνους.

Οι ερευνητές έχουν αμηχανία, πιστεύοντας ότι οι περιοχές πρέπει να είναι σχετικά ήρεμες, από άποψη σεισμικής δραστηριότητας, καθώς βρίσκονται στο εσωτερικό της Βορείου Αμερικανικής πλάκας, μακριά από τα όρια  όπου συνήθως γίνονται σεισμοί.

Τώρα, πιστεύουν ότι οι σεισμοί μπορεί να έχουν προκληθεί από τα κομμάτια του γήινου μανδύα που  βυθίζεται στο πλανήτη.Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί να προκαλέσει σεισμούς μελλοντικά.

«Οι [σεισμικές] ζώνες που δραστηριοποιούνται θα συνεχίσουν να είναι ενεργές για κάποιο χρονικό διάστημα.»είπε ο σεισμολόγος Berk Biryol, από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.


Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Γεωφυσικής έρευνας –Geophysical Research – Solid Earth-ένα περιοδικό της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης.
Τα νέα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους από τους μελλοντικούς σεισμούς.

http://bendedreality.com/sinking-south-giant-chunks-of-earths-mantle-falling-off-causing-quakes-across-southeastern-us-more-to-come-warn-researchers/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕNDED REALITY : Corfiatiko.blogspot.com

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου