Εισβολή Κούρδων της Συρίας με ρωσικά υπερόπλα σε τουρκικό έδαφος


Σε πανικό η Άγκυρα!

Έντονη ανησυχία προκαλεί δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Yeni Şafak», πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μέσα στο συριακό έδαφος άρχισαν πλέον να εξαπλώνονται και σε γειτονικά εδάφη της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδεται η ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ των Κούρδων και των τουρκικών δυνάμεων από την Συρία έχει απλωθεί στην επαρχία της Αλεξανδρέττας, η οποία έχει καταληφθεί με παράνομο τρόπο από την Τουρκία.

Η γραμμή της οροσειράς του Amanos μέσα στην επαρχία Hatay(Αλεξανδρέττα) μέχρι την συριακή πόλη του Arfin, που βρίσκεται στα χέρια των Κούρδων, έχει γίνει το καινούργιο μέτωπο σύγκρουσης μεταξύ Κούρδων και τουρκικού στρατού, αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Υπενθυμίζεται πως παράλληλα μαίνονται οι μάχες στην ΝΑ Τουρκία.

Οι πληροφορίες των Τούρκων κάνουν λόγο για ένοπλες ομάδες Κούρδων στην Αλεξανδρέττα, οι οποίες έχουν στην κατοχή τους σύγχρονα οπλικά, συστήματα κυρίως ρωσικής προέλευσης, καθώς και πυραύλους εδάφους εδάφους και εδάφους αέρος, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στην γείτονα.

Αναζωπυρώνεται λοιπόν το μέτωπο κατά της Τουρκίας και από τους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι ζητούν εδώ και τώρα ανεξάρτητο κράτος!
ΠΗΓΗ

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου