Δημοσιογράφος βραβευμένος με Πούλιτζερ υποστηρίζει ότι οι Σαουδάραβες έκρυβαν τον Μπιν Λάντεν για να μην πει την αλήθεια για την 9/11


Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Seymour Hersh έχει αρκετά εκρηκτικές απόψεις που διαφέρουν από την επίσημη καταγραφή για την 9/11, συμπεριλαμβανομένης της άποψης ότι η Σαουδική Αραβία έκρυψε τον Μπιν Λάντεν για να αποτρέψει πιθανή ανάκρισή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη του στο AlterNet, ο Hersh ανέτρεψε αυτό που πιστεύει η Αμερικανική κοινή γνώμη για πάνω από 10 χρόνια.

"Οι Σαουδάραβες δωροδόκησαν τους Πακιστανούς να μην μας το πουν [ότι η πακιστανική κυβέρνηση είχε τον Μπιν Λάντεν], επειδή δεν ήθελαν να τον ανακρίνουμε (αυτή είναι η καλύτερη εικασία μου), γιατί ίσως να είχε μιλήσει σε εμάς," εξήγησε ο Hersh στο βιβλίο του για την συνεργασία του Μπιν Λάντεν που έλαβε οικονομική στήριξη από τους Σαουδάραβες. "Πιστεύω ότι δεν ξέρουμε τίποτα πραγματικά για την 9/11."

Κληθείς να διευκρινίσει αν η πηγή των χρημάτων ήταν κυβερνητικοί ή ιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία, ο Hersh πρόσθεσε, "Τα χρήματα ήταν από την κυβέρνηση ... αυτό που έκαναν οι Σαουδάραβες, έχω ενημερωθεί από αξιόπιστους ανθρώπους ... ότι επίσης, περνούσαν δεξαμενόπλοια με πετρέλαιο για τους Πακιστανούς ώστε να το μεταπωλήσουν."

Ο Hersh υπαινίχθηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ πέταξαν το μπαλάκι σχετικά με την έρευνα του Μπιν Λάντεν, ίσως "για πιο φαύλους λόγους από την απλή ανικανότητα."

"Ο [Μπιν Λάντεν] είχε τις συζύγους και τα παιδιά του εκεί», σημείωσε για την αποστολή της δύναμης του Αμερ.Ναυτικού Seal να στοχεύσουν και να σκοτώσουν το λεγόμενο εγκέφαλο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου "Μήπως φτάσαμε ποτέ σε αυτούς; Όχι ... Δεν πήραμε καμία από τις συζύγους, για ανάκριση, το αφήσαμε έτσι. "

Επίσης επεσήμανε ότι λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στα γεγονότα της 9/11 - είτε έμμεσα είτε απευθείας - σε συνδυασμό με τη ζεστή σχέση μεταξύ του Βασιλείου και των ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα, πολλά ερωτήματα έρχονται στο μυαλό.

prisonplanet.gr

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου