ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…

Και είναι οικονομικός πόλεμος… Οι σύγχρονοι πολιτικοί επιστήμονες το αποκαλούν η παγίδα του Θουκυδίδη. Η κύρια ιδέα είναι ότι όταν, από φόβο, μια κυρίαρχη δύναμη παίρνει ορισμένα μέτρα για να περιορίσει τον ανταγωνιστή της, οι ενέργειες αυτές τελικά οδηγούν σε πόλεμο μεταξύ των δύο.


Υπάρχει πολλή ανησυχία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα πέσουν στην παγίδα του Θουκυδίδη. Κι αυτό είναι σίγουρα μια βάσιμη ανησυχία. Και οι δύο είναι πυρηνικές υπερδυνάμεις ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο. Ωστόσο, εν έτει 2016, οι μοντέρνοι πόλεμοι δεν έχουν να κάνουν πλέον με τανκ και αεροπλανοφόρα. Αφορούν εξεγέρσεις διαδικτυακές και οικονομικές.

Στην πραγματικότητα, αν εξετάσουμε την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της τακτικής κινδυνολογιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, είναι σαφές ότι και οι δύο βρίσκονται μέσα στην παγίδα του Θουκυδίδη. Αυτή η πάλη για την εξουσία οδηγεί σε οικονομικό πόλεμο, πυρηνικών αναλογιών! Και όπως συμβαίνει με κάθε πόλεμο, θα υπάρξουν πολλά θύματα. Και μάλιστα τους τελευταίους μήνες, έχουμε δει πολλές ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δύο εθνών.

* Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέκτησε νομική δικαιοδοσία στη Τράπεζα της Κίνας, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην ηπειρωτική χώρα.
* Οι Κινέζοι ίδρυσαν την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων, μία υπερεθνική τράπεζα που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί την κυριαρχία του ΔΝΤ στη Δύση.
* Οι ΗΠΑ έχουν βάλει στη μαύρη λίστα τους την China ZTE μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Κίνας, απαγορεύοντας σε κάθε εταιρεία των ΗΠΑ την επιχειρηματική δραστηριότητα με τη συγκεκριμένη εταιρεία.
* Η Κίνα έχει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών, το UnionPay το οποίο μπορεί να γίνει άμεσος ανταγωνιστής των Δυτικών συστημάτων Maestro, Visa και Mastercard.

Και ας μην ξεχνάμε ότι η Κίνα θα μπορούσε, ανά πάσα ώρα και στιγμή να αξιοποιήσει την πυρηνική της δύναμη έτσι ώστε να χτυπήσει το απέραντο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ, και ενδεχομένως να προκαλέσει μια βαθιά κρίση στο αμερικάνικό δολάριο.

Είναι λίγο λυπηρό, γιατί σχεδόν κάθε δράση της κυβέρνησης των ΗΠΑ το μόνο που πετυχαίνει είναι η κλιμάκωση του ήδη τεταμένου κλίματος. Και οι Κινέζοι από την πλευρά τους απαντούν με το ίδιο νόμισμα. Και κάπως έτσι βρισκόμαστε ήδη στην αρχή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

hellasforce.com

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου