ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ
Η γιαγιά μου η μακαρίτισα μου έλεγε ότι οι άγγελοι αντιστέκονται αιώνια στους δαίμονες του κακού αλλά πάντοτε στο τέλος νικούν. Καθώς μεγάλωνα διαπίστωσα πως έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα κι αυτη η πίστη μου με ώθησε στη δουλειά που κάνω τώρα. Το σκοτάδι και ο φόβος όσο μεγάλο κι αν είναι δεν μπορεί να εξαλείψει τη σπίθα του φωτός.
Μιά από τις πιό συγκλονιστικές ιστορίες αγάπης που έχω διαβάσει αφορά σε δύο εχθρούς από την εποχή του Ολοκαυτώματος. Μιά νεαρή καθολική είχε ματατραπεί σε πειραματόζωο για τις ανάγκες ενός φρικιαστικού πειράματος στο Αουσβιτς.Τα επιστημονικά βασανιστήρια ήταν αποτρόπαια και ο θάνατος αργούσε να έρθει αλλά επιτέλους έφτασε κάποια στιγμή και τότε η νεαρή ψιθύρισε κάτι που ο γιατρός νόμισε ότι ήταν κατάρα και έκανε πίσω ασυναίσθητα. Η νεαρή όμως άπλωσε τα χέρια τράβηξε κάτι που κρεμόταν στον λαιμό της και είπε στο γιατρό: Γιά σένα και πρόσφερε το φυλακτό της σαν ευλογία λίγο πριν πεθάνει.
Μιά λυτρωμένη ψυχή μπορεί να λυτρώσει και μιάν αλλή ακόμη κι αν αυτή η άλλη βρίσκεται στα βάθη του πιό τρομερού σκοταδιού. Αυτό κάνει η δύναμη της αγάπης. Η αγάπη γιατρεύει, διώχνει κάθε φόβο, εξουδετερώνει τις διαφορές, φέρνει γαλήνη, προσφέρει τη απόλυτη βεβαιότητα, δίνει έμπνευση, δύναμη και χαρά. Οποιο κι αν είναι το πρόβλημα η αγάπη είναι η απάντηση. Το να κάνουμε την αγάπη οδηγό μας είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να διακινδυνεύσει να κάνει κάποιος και αν διακινδυνέυσουμε πρώτα μέσα στην καρδιά μας τότε ανοίγουμε μια πόρτα που δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ ξανά.

http://myorama.wordpress.com

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου