ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΣΘΕΙ‏
Η ταινία επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ, «Minority Report», όπου οι άνθρωποι τιμωρούνταν για τα εγκλήματα τους προτού τα διαπράξουν, με βάση τις προβλέψεις ενός υπερυπολογιστή, γίνεται πραγματικότητα…!


Το λογισμικό με την ονομασία «Mind’s Eye», έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τις ανθρώπινες δραστηριότητες μέσω ενός κλειστού συστήματος παρακολούθησης. Χρησιμοποιώντας μια σειρά περίπλοκων αλγορίθμων είναι ικανό να προβλέψει τις πιθανές επόμενες κινήσεις των ανθρώπων που παρακολουθούνται και στη συνέχεια είναι προγραμματισμένο, αν παρατηρήσει κάτι ύποπτο, να ενημερώνει της αντίστοιχες αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το techit.gr, η νέα τεχνολογία θα είναι ικανή να αναγνωρίζει ενέργειες όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, το κουβάλημα, το κυνηγητό και πολλές άλλες και με την κατάλληλη επεξεργασία να βγάζει συμπεράσματα για το αν αποτελούν επικίνδυνη συμπεριφορά ή όχι.


Το «Mind’s Eye» αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και λεωφορείων, λιμάνια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπου ο διαχωρισμός ύποπτων συμπεριφορών θεωρείται υψηλής σημασίας.

ΠΗΓΗ
http://ypogeia-drasi.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8418.html#more

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου