ΣΕΙΣΜΟΙ
Είναι αλήθεια ότι οι σεισμοί γίνονται όλο και δυνατότεροι και περισσότεροι; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί πάρα πολλοί σεισμοί. Μάλιστα τη τελευταία δεκαετία συνέβησαν 15 σεισμοί με μέγεθος από 8 R και πάνω.

Όμως σύμφωνα με το US Geological Survey National Earthquake Information Center η συχνότητα των σεισμών που έχουν μέγεθος από 6 και πάνω, παραμένει σταθερή.
Βέβαια, υπάρχει μια αύξηση των σεισμών που εντοπίζονται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια σε σχέση με παλιότερα, αλλά αυτό οφείλεται στην τεράστια αύξηση του αριθμού των σεισμογράφων σε όλο τον κόσμο και στις πολλές βελτιώσεις των παγκόσμιων επικοινωνιών.

Το 1931 υπήρχαν περίπου 350 σταθμοί, ενώ σήμερα ξεπερνούν τους 8000. Αυτή η αύξηση του αριθμού καθώς και η πιο έγκαιρη παραλαβή των δεδομένων έδωσε τη δυνατότητα να εντοπίζονται γρήγορα ακόμα και πολύ μικροί σεισμοί, που παλιότερα ήταν ανέφικτο. Επίσης λόγω τις βελτίωσης της μεταφοράς των ειδήσεων και της αύξησης του ενδιαφέροντος για τις φυσικές καταστροφές, δημιουργείται η αίσθηση στο κοινό ότι υπάρχει αύξηση σεισμών.

Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνουν 20.000 σεισμοί κατά μέσο όρο το χρόνο εκ των οποίων οι 15 είναι μεταξύ 7 με 7.9 και ένας άνω των 8 R. Παραθέτουμε τα στοιχεία από το USGS σχετικά με τις συχνότητες των αντίστοιχων μεγεθών για τη τελευταία δεκαετία:


http://www.apocalypsejohn.com/2012/12/Earthquakes.html#more

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου