ΣΚΕΨΕΙΣ
Η Σκέψη ορμώμενη απευθείας από τα έγκατα του ασυνείδητου μας δείχνει - και αρκείται σ' αυτό τα συναισθήματα φτιασιδωμένα και γεμάτα περιττά στολίδια μιας και έχουν διυλιστεί εκ των έσω. 

Δεν μας συγκινεί, ευχαριστεί, θέλγει, ταράζει το συναίσθημα καθεαυτό, αλλά η επίδραση αυτού στον εσωτερικό μας καθρέφτη. Η συγκίνηση, η ευχαρίστηση, η λύπη ή ο τρόμος είναι συναισθήματα που τα αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα.
Αν το δούμε λίγο βαθύτερα όμως αυτό που αντιλαμβανόμαστε δεν ειναι κάτι άλλο παρά η θέαση ενός αντανακλαστικού παραγωγού της συνάντησης των ερεθισμάτων με τον - διαμορφωμένο - εσωτερικό μας κόσμο. Η αντανάκλαση αυτη στον εσωτερικό μας καθρέφτη παράγει ( κατά βούληση ;) τα αισθήματα για το αντικείμενο - ερέθισμα. Πόση επίδραση έχουμε στην διαμόρφωση του καθρέφτη μας;

Η δομή του εσωτερικού μας καθρέφτη δεν προγραμματίζεται, σίγουρα επηρεάζεται αλλά ποτέ εξ ολοκλήρου. Η αλήθεια εκεί βρίσκεται, θαμμένη απο πολιτιστικοκοινωνικες επιδράσεις, ηθικοπλαστικές πεποιθήσεις - νοοτροπίες και συμπλέγματα.

 Δ.Μιχελουδακης.
http://alttherapy.blogspot.com/2012/11/blog-post_3263.html#ixzz2DLZctQ4i

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου