ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ;‏Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στο άσπρισμα των μαλλιών: Γενετικοί, διατροφικοί (όπως έλλειψη βιταμίνης Β12, χαλκού και θείου), το κάπνισμα (σύμφωνα με έρευνες οι καπνιστές έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν άσπρες τρίχες σε νεαρή ηλικία) και κάποιες ασθένειες (διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα, αναιμία κ.ά.). Μέσα σε όλα για το άσπρισμα έχει ενοχοποιηθεί επανειλημμένα και το στρες, όπως και ένα δυνατό σοκ ή μια μεγάλη στενοχώρια. Λέγεται ότι τα μαλλιά της Μαρίας Αντουανέτα άσπρισαν γι΄ αυτόν τον λόγο μέσα σε μια νύχτα.


Οι περισσότεροι επιστήμονες το αποκλείουν, ωστόσο έχει καταγραφεί στην ιστορία ένα τέτοιο γεγονός: Συνέβη κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής σε άτομα φυλακισμένα, στα οποία είχε ανακοινωθεί ότι την επόμενη ημέρα θα εκτελεστούν. Μέσα σε μια νύχτα τα μαλλιά τους άσπρισαν.

Επομένως, όπως συμπεραίνουν κάποιοι ειδικοί, η μεγάλη στενοχώρια και η αγωνία μπορεί να οδηγήσουν σε άσπρισμα των μαλλιών σε μία μέρα ή σε μία νύχτα. Και αυτό γιατί το υπερβολικό στρες κινητοποιεί ορμόνες και δυνάμεις που μπορούν να αφαιρέσουν το χρώμα από τα μαλλιά, καθώς οδηγούν σε μείωση της αιμάτωσης των τριχών και κατ΄ επέκταση σε αλλαγή του χρώματός τους.

http://spitikomas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9331.html#more

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου