ΕΥΤΥΧΙΑ‏

Είναι τόσα πράγματα μπροστά στα μάτια του κόσμου και όμως δε τα βλέπει! Σαν τον υπνωτισμένο που του λένε είσαι τυφλός και αυτός χάνει υποκειμενικά το φως του!

Μπερδεμένος με τις επιθυμίες και τα προβλήματα του, νομίζει πως θα ξεφύγει αν γεννήσει κι άλλες επιθυμίες και προσπαθήσει να τις κάνει πραγματικότητα.
Ξεχνά όμως να ρωτήσει πρώτα.."είναι δικές μου οι επιθυμίες? πραγματικά ? μήπως άλλοι μου τις "εμφυτεύουν" ?  "
Πρέπει να υπάρχει αυτοέλεγχος? πρέπει να τις υλοποιήσουμε όλες? τι θα με ωφελήσει κάθε μια από αυτές?  με τι να πειραματιστώ?
 Όλοι έχουν μερικά λανθασμένα πρότυπα που έχουν σύνδεση λανθασμένα με την ευτυχία .
Το ωραίο αμάξι...ακριβά ρούχα, ωραία γυναίκα, καλή δουλειά και.....λεφτά!
Είδατε τπτ πνευματικό σε αυτά?  Τίποτα !
  Όμως η ευτυχία είναι συναίσθημα, δεν είναι κάτι υλικό! Αυτοί την ψάχνουν μεσω υλης...μια προσωρινή  υποκειμενική χαρά και μια άλλη και μια άλλη ακόμα και αν βαρεθούμε και μια άλλη..κομμάτια από μικρές προσωρινές στιγμές χαράς και λύπης. Είναι αυτό ευτυχία?
Η μόνιμη ευτυχία πρέπει να βρίσκεται στο πνεύμα και όχι στην ύλη... σε ποιο συναίσθημα? κάποιο μ δυνατό, συνεχές, αληθινό και όχι προσωρινό. Κάποιο που να αισθάνεσαι...ελεύθερος !...και πως αισθάνεσαι ελεύθερος? Όταν δεν έχεις δεσμά!...Η ύλη δυστυχώς έχει πολλά..πχ ο χρόνος και η φθορά,.....άρα κάτι ανώτερο ζητάμε της ύλης , χωρίς δεσμά,  ελεύθερο, χωρίς διανοητικά προβλήματα να μας εγκλωβίζουν, που υπάρχει αυτό? χωρίς δεσμά? αιώνιο, ελεύθερο? ανώτερο, πού θα βρούμε την ευτυχία τελικά? Εδώ είναι λοιπόν το ανώτερο, το ελεύθερο, το χωρίς δεσμά και νόμους, υπάρχει στη φύση....είναι η φύση ! Είναι ο  θεός, Είναι η αγάπη-σοφία Υπάρχουν μέσα μας!
Αν λοιπόν είμαστε άξιοι να βρούμε την ευτυχία, πρέπει να ψάξουμε μέσα μας να βρούμε το θεό!

http://eleytherignwmi.blogspot.gr/2010/12/blog-post_4437.html

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου