ΑΚΥΡΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ;‏
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GRAVITY PROBE B‏

Νέες καθυστερήσεις στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων του πειράματος Gravity Probe B που ελέγχει την γενική θεωρία της σχετικότητας. To πρόγραμμα σχεδιάστηκε την δεκαετία του 60 και άρχισε να υλοποίείται την δεκαετία του 90, όταν ο πύραυλος που μετέφερε τον δορυφόρο εκτοξεύτηκε και τέθηκε ο δορυφόρος σε τροχιά.


Με επικεφαλής το πανεπιστήμιο του Stanford και υλοποίηση από την Nasa και την Lockheed, ο συγκεκριμένος δορυφόρος κατέγραφε δεδομένα από τον Μάιο του 2004 ως τον Αύγουστο του 2005, τα οποία δεδομένα θα αντανακλούσαν στις απειροελάχιστες μεταβολές που προκαλεί λόγω Γενικής Θεωρίας της σχετικότητας η δομή του βαρυτικού πεδίου της γης επάνω σε υπερευαίσθητα ηλεκτρονικά γυροσκοπικά συστήματα υψηλής ακριβείας. Τα δεδομένα αυτά άρχισαν να επεξεργάζονται τον Σεπτέμβρη του 2005 και τα αποτελέσματα θα δίνονταν στην δημοσιότητα την άνοιξη του 2006. Από τον πρώτο καιρό άρχισαν διαρροές εκ του Stanford ότι τα αποτελέσματα δεν επαλήθευαν την Γενική θεωρία της σχετικότητας. Η τελευταία ενημέρωση του stanford κάνει τα πράγματα πολύ σκοτεινά. Στην προυγούμενη ανακοίνωση του μάθαμε ότι είχαν σχεδόν ανιχνεύση μέσα στα πειραματικά αποτελέσματα το ένα από τα δύο μετρήσιμα μεγέθη που προβλέπονται από την σχετικότητα : ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Αυτό όμως από μόνο του χωρίς ταυτόχρονη ανίχνευση της ΚΑΜΠΥΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ η οποία σημειωτέον για να ανιχνευθεί είναι με όρους μέτρησης 10000 φορές ευκολότερο, παραπέμπει μόνο στην κατα Stokes συμπαρασυρόμενου από την Γη αιθέρα. 


 Μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν έχουν ανιχνεύση την χρονοκαμπυλότητα αλλά και συνεχώς καθυστερούν την διάθεση των πειραματικών δεδομένων για την ελεύθερη ακαδημαική έρευνα και επαληθεύσεις.
Στην τέλευτάια ανακοίνωση ανακοίνωσαν νέα επέκταση του πειράματος για καλύτερα πειραματικά δεδομένα τον σεπτέμβριο του 2008 η οποία όμως μας λένε έγινε κατορθωτή μέσα από την χρηματοδότηση ενός ενδιαφερόμενου ιδιώτη.

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ χωρίς να εξηγούν τον λόγο αλλά και ότι θα προσπαθούσαν μιά νέα παράταση για την καλύτερη μελέτη των δεδομένων μέχρι τον Μάρτιο του 2010.

http://einstein.stanford.edu
http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4551.html#more

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου