Ρωσική έκθεση: Χώρα καταπίεσης οι ΗΠΑ
Με το ίδιο νόμισμα πληρώνει η Ρωσία τις ΗΠΑ θίγοντας το ευαίσθητο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάτι που οι ΗΠΑ υστερούν για κάποιον που "θέλει να το δει", καθότι η Αμερική χαίρει προστασίας από τα δυτικά ΜΜΕ.
 Με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών μια φορά τον χρόνο να ανακοινώνει την έκθεση του για το επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία πάντοτε είναι επικριτική για τις δημοκρατικές ελευθερίες στην Ρωσία, αυτή τη φορά ήταν η σειρά του ρωσικού ΥΠΕΞ να συντάξει την δική του έκθεση....

καταπέλτη για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση η οποία θα συζητηθεί την Δευτέρα στην Δούμα, το ρωσικό ΥΠΕΞ επικρίνει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, επικαλούμενη κακοποιήσεις παιδιών, παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, γενικευμένη αστυνομική  βία, μυστικές φυλακές εκτός αμερικανικών συνόρων, και εμπόδια στην ελευθερία έκφρασης.
 Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria-Novosti που προδημοσίευσε την έκθεση, το ρωσικό ΥΠΕΞ εστιάζει την κριτική τους στις χιλιάδες κακοποιήσεις παιδιών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το 2010, 1600 παιδιά στις ΗΠΑ να χάσουν την ζωή από αυτή την αιτία.
 Στην έκθεση υπάρχει ειδική παράγραφος η οποία επισημαίνει πως ακόμα χειρότερης κακομεταχείρησης πέφτουν στην Αμερική, τα παιδιά που έχουν υιοθετηθεί από την Ρωσία. Ακόμα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αποκαλεί τις ΗΠΑ ως "χώρα φυλακή" καθώς όπως επισημαίνει,  έχουν των μεγαλύτερο πληθυσμό κρατουμένων σε όλο τον κόσμο, ο οποίος φτάνει τα 2,2 εκατομμύρια.
 Παράλληλα, η έκθεση στηλιτεύει τις πολλές μυστικές φυλακές που διαθέτει η CIA εκτός αμερικανικών συνόρων(Αφγανιστάν, Πολωνία, Ιράν, Ταϊλάνδη, Μαρόκο,  Λιθουανία και Ρουμανία. Τέλος γίνεται ειδική αναφορά στην δυνατότητα που έχουν οι αμερικανικές υπηρεσίες να καταγράφουν την ιδιωτική ζωή των πολιτών(ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, διαδίκτυο και κινητά) χωρίς καμία δικαστική έγκριση.

defencenet.gr
http://nyxtobaths.blogspot.com/2012/10/blog-post_765.html

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου