ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ

Κάποτε οι γονείς και ο οικογενειακός περίγυρος πίεζαν τους ανθρώπους να παντρευτούν. Τώρα οι εποχές άλλαξαν, τους πιέζουν για να χωρίσουν. Τα διαζύγια κοντεύουν να γίνουν ένας φυσιολογικός σταθμός στη ζωή κάθε ανθρώπου. Η πίστη στην αγάπη έχει χαθεί, οι σχέσεις περνάνε κρίση και έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των απογοητευμένων και πληγωμένων ανθρώπων. Μαζί τους έχουν αυξηθεί οι άμυνες και τα τείχη που ο καθένας υψώνει στην καρδιά του. Οι περισσότεροι φοβούνται τον έρωτα και την αγάπη γιατί χάνουν τον έλεχγο, αλλά μοιάζουν με τους αλκολικούς που θέλουν ένα ακόμη ποτό για το δρόμο, έτσι λοιπόν πιστεύουν ότι ο επόμενος έρωτας θα τους θεραπεύσει από τα βάσανα και τους φόβους τους χωρίς όμως εκείνοι να κάνουν κανένα βήμα για να αλλάξουν.
Μένουν αμετακίνητοι περιμένοντας να έρθει κάτι από τον εξωτερικό κόσμο για να εκπληρώσει τις προσδοκίες τους. Και τι σύμπτωση!!! Ο επόμενος ή η επόμενη έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία με τον προηγούμενο η την προηγούμενη.
Είναι αναγκαίο να αναγνωρίσουμε αυτούς τους φόβους και τις συμεπριφορές που μας κάνουν να διώχνουμε τον έρωτα και την αγάπη μακριά. Και νομίζω πως πρέπει να μάθουμε πως να γίνουμε ο έρωτας αντί να τον αναζητάμε, έτσι ώστε εμείς να τον δημιούργουμε αντί να τον καταναλώνουμε.
Πηγή

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου