Δημιουργοί της ζωής μας μέσα στην σημερινή κρίση.

Η σημερινή κρίση επιταχύνεται και είναι διάχυτη σε όλα τα επίπεδα : προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, παγκόσμιο...... Στον καθένα μας εμφανίζεται με προβλήματα: σωματικά, ψυχολογικά, ενεργειακά, νοητικά, πνευματικά. Επίσης, νιώθουμε πως ο χρόνος επιταχύνεται καθώς οι ανησυχίες μας και η αβεβαιότητα για το μέλλον μετατρέπονται σε αγωνία, η εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες φθίνει, ενώ τα ΜΜΕ μας κρατούν σε πυκνή ομίχλη φόβων. Τα παλιά συστήματα καταρρέουν, αλλά δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί με νέα.

Μπροστά στα αδιέξοδά μας, μπαίνουμε επιτέλους στον κόπο αναζήτησης με πιο θεμελιώδη ερωτήματα: Για ποιο λόγο όλα αυτά; Τι κρύβεται πίσω από αυτές τις αλλαγές; Υπάρχει κάποιο νόημα πίσω από τα προβλήματά μου ή είμαι έρμαιο της τύχης; Γιατί αρρωσταίνω; Γιατί μου έρχονται τόσα ανάποδα; Τι πρέπει να συνειδητοποιήσω και με ποια μέθοδο θα τα ξεπεράσω; Υπάρχουν δικές μου ευθύνες και πού βρίσκονται ; Γιατί η χαρά είναι τόσο λιγοστή στον κόσμο της αφθονίας; και άλλα πολλά.
Η παρουσίαση αυτή προτείνει τις γενικές γραμμές προς ένα δρόμο εξόδου, σαν μίτο Αριάδνης. Παρουσιάζει σύγχρονες επιστημονικές, καινοτομικές και πρωτόγνωρες στην Ελλάδα γνώσεις, πάνω στον μηχανισμό της δημιουργίας κάθε ανισορροπίας που ζούμε. Από τις βαριές ασθένειες μέχρι τις ελαφρές αναποδιές, το σεμινάριο θα παρουσιάσει μια λεπτομερή χαρτογράφηση-σύνδεση μεταξύ του κάθε συγκεκριμένου προβλήματός μας από την μία πλευρά με την ψυχολογία και τον εγκέφαλό μας από την άλλη. Θα ανακαλύψουμε τότε, με αποδείξεις πια, πως είναι δυνατόν οι ερμηνείες μας για το κάθε τι να μας κυβερνούν εν αγνοία μας. Θα χρειασθεί να τις αναθεωρήσουμε, παίρνοντας επιτέλους την υγεία και την ζωή μας στα χέρια μας.
Η δυνατότητα τέτοιων πρακτικών αποτελεσμάτων αρμονίας στην βιολογία και ψυχολογία μας ίσως θεωρείται απίστευτη. θα παρατεθούν λοιπόν και άλλες καινοτομικές γνώσεις για την πραγματική υφή του Χρόνου που φαίνεται να είναι πίσω από το κάθε τι. Εκεί θα ανακαλύψουμε μια άλλη εικόνα, όχι μόνο για τους νόμους της φύσης, αλλά και για την δύναμη της σκέψης, την διαίσθηση, την τηλεπάθεια, κτλ. Μετά από δύο αιώνες χωρισμού, η φυσική θα συναντήσει, απλά και αποδεικτικά, την μεταφυσική. Η ίδια η έννοια της πραγματικότητας που βιώνουμε θα αναθεωρηθεί, ενώ βαθιές πνευματικές μας ερωτήσεις θα απαντηθούν και θα εμφανισθούν απλοί τρόποι για να βοηθηθούμε.
Η φιλοδοξία της συνάντησης είναι να δημιουργηθεί μέσα μας η βεβαιότητα πως το να βρούμε την έξοδο από τις όποιες κρίσεις μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και θα προταθούν γι’ αυτό απλοί τρόποι εφαρμογής. Προκειμένου να ξεκινήσουμε αμέσως επανακτώντας τις ισορροπίες μας : σωματική, ψυχολογική, ενεργειακή, νοητική, πνευματική. Η καθαρή εικόνα της πραγματικότητάς μας και η δυνατότητα ελέγχου της από εμάς τους ίδιους θα αλλάξει το βλέμμα μας για την ζωή και την πορεία μας μέσα σ’ αυτήν.
Όλα τα στοιχεία βασίζονται μόνο σε αποδεδειγμένες επιστημονικές γνώσεις, και όχι σε ελεύθερες υποθέσεις, χωρίς να χρειάζεται όμως κάποια επιστημονική κατάρτιση για την κατανόησή τους. Θα υπάρξουν ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών με τους συμμετέχοντες και τα προβλήματά τους θα εξετασθούν σαν παραδείγματα ανισορροπιών μας στον δρόμο συνειδητοποίησης και εξόδου μας από αυτές.
Στο διήμερο αυτό θα έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για (α) να εξετάσουμε σε βάθος τα βασικά σημεία, (β) να ασχοληθούμε με πολλά παραδείγματα προβλημάτων των συμμετεχόντων και (γ) να βάλουμε μια τάξη στον κυκεώνα θεραπευτικών και άλλων μεθόδων που υπάρχουν γύρω μας.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν με τέτοιες καινοτομικές γνώσεις των βασικών και αλληλένδετων αρχών Βιολογίας-Ψυχολογίας-Φυσικής να εναρμονίσουν τα διάφορα επίπεδα ερμηνειών τους για τον κόσμο, την ανθρώπινη φύση, και βέβαια τον εαυτό τους. Θα αποκομίσουν έτσι φεύγοντας πρακτικές μεθόδους για την υγεία τους και την ζωή τους γενικότερα.

Ώρες:
Σάβ. 20 Οκτ.: 10:00 – 18:30 (εγγραφές 09.30-10.00) και Κυριακή 21 Οκτ.:  10:00 – 18:30
Συμμετοχή για το διήμερο :  100 ευρώ     /  2ο οικογ. μέλος 80 ευρώ    / άνεργοι – φοιτητές : 60 ευρώ
Πληροφορίες / Εγγραφές:      6946 831135   και   24280 94743    /    ioannis.anastasiou1@gmail.com  

Βιογραφικό: Ο κ. Αναστασίου σπούδασε Φυσική (Θεσσαλονίκη), Πυρηνική Μηχανική (Καναδάς, ΗΠΑ) Στρατηγική Επιχειρήσεων (Γαλλία). Εργάστηκε στο Παρίσι στην πυρηνο-ηλεκτρική βιομηχανία  και κατόπιν ως σύμβουλος επιχειρήσεων και πολιτικών φορέων σε θέματα υψηλών τεχνολογιών. Τα τελευταία 10 χρόνια στο εξωτερικό εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα Στρατηγικής και Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Έρευνας. Ανήσυχος ως επιστήμονας μπροστά στις αδυναμίες των ίδιων των επιστημών πάνω στις πιο καυτές αναζητήσεις της αλήθειας για την φύση και τον άνθρωπο, μελέτησε σε βάθος επί δεκαετίες πολλαπλές καινοτομικές πηγές και φιλοσοφικά ρεύματα για να διαπιστώσει πώς συνδέονται τα διάφορα επίπεδα γνώσεων.
Πιστεύει ότι είναι σήμερα απόλυτα απαραίτητο να γίνει προσβάσιμη σε όλους μια σύνθεση επιστημονικά τεκμηριωμένη που θα εκτοξεύσει τον καθένα μακριά στις γνώσεις, πέρα από πολλά κατεστημένα και στενά μονοπάτια για το τι είναι αληθινό στο Σύμπαν και δυνατό και εφαρμόσιμο στην Ζωή. Να αγγίξουν έντονα οι μεγάλες αλήθειες για την πραγματικότητά μας το πλατύ κοινό με απλό και κατανοητό τρόπο, ώστε να μας βοηθήσουν άμεσα, προσωπικά και συλλογικά, στην επανάκτηση της ισορροπίας μας. Η διάδοση μιας τέτοιας σύνθεσης είναι απόλυτα επείγουσα μέσα στις τόσες αλλαγές που γνωρίζουν ο ίδιος ο Άνθρωπος, οι κοινωνίες μας και η Γη μας ολόκληρη.
Επαναπατρίσθηκε πριν 2 χρόνια για να ασχοληθεί με αυτόν τον σκοπό.

Πηγή

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου