ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΒΙΟ-ΡΟΜΠΟΤ ΑΠΟ ΕΝΤΟΜΑ

© Φωτογραφία:Flickr.com/belgianchocolate

ΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΎ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΎ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟΥ ΑΝΑΠΤΎΣΣΟΥΝ ΜΈΣΑ ΕΛΈΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΤΉΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΤΌΜΩΝ ΑΠΌ ΑΠΌΣΤΑΣΗ. ΌΠΩΣ ΓΡΆΦΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ HAARETZ, ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΆ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΎ ΣΤΡΑΤΟΎ.

Σε περίπτωση επιτυχίας, οι στρατιωτικοί θα αποκτήσουν οικονομικά και δύσκολα ανιχνεύσιμα κατασκοπευτικά βιο-ρομπότ. Στο πρώτο στάδιο οι ερευνητές πρέπει να μελετήσου πώς ακριβώς εργάζεται το μυϊκό σύστημα των εντόμων κάθε στιγμή της πτήσης τους. Γι’ αυτό και μύγες, λιβελούλες και άλλα έντομα τοποθετούνται πάνω σε μια ειδική ράβδο μέσα σε αεροδυναμικό σωλήνα, όπου δημιουργούν ρεύμα αέρα, αναγκάζοντας τα φτερά τους να λειτουργήσουν, σαν να πετούσαν μόνα τους. Καταγράφοντας και αναλύοντας τα ηλεκτρικά σήματα στους μύες των εντόμων, οι επιστήμονες προσδιορίζουν τί είδους μήνυμα είναι υπεύθυνο για τη μια ή την άλλη κίνηση.
Οι ερευνητές ελπίζουν να μάθουν πώς να στέλνουν σήματα στους μύες των εντόμων, έτσι ώστε αυτά να κινούνται σύμφωνα με προκαθορισμένο πρόγραμμα. Ο στόχος είναι όχι απλώς να μάθουν να διευθύνουν την πτήση των εντόμων, αποστολή των επιστημόνων είναι να παρασχεθεί στα έντομα η ελευθερία μετακίνησης, διατηρώντας τη δυνατότητα παρέμβασης και ελέγχου, όταν αυτό θα είναι απαραίτητο.

Πηγή

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου