ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΧΑΡΙΖΑΝ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ , ΠΑΠΑΓΟΣ , ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ , ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ‏Αποκαλυπτικό είναι για τις γαλαντομίες (σε βάρος της εθνικής κληρονομιάς της χώρας) των ελλήνων πολιτικών της παλιάς καλής εποχής του αστυνομικού κράτους της Δεξιάς, δημοσίευμα της εφημερίδας του Βελιγραδίου “Μπλιτς”. Σύμφωνα με αυτό, υπάρχει ολόκληρο αρχείο με τα δώρα του Τίτο προς τους ξένους ηγέτες, αλλά και των δώρων που δέχτηκε από αυτούς.

Στο τέως βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας- Παύλος και Φρειδερίκη Γλύξμπουργκ- ο Τίτο χάρισε δύο άλογα ράτσας και έλαβε ως δώρο ένα… ΑΡΧΑΙΟ ΚΡΑΝΟΣ!. Δηλαδή, οι “άνακτες” πήραν άλογα να κάνουν ως γνήσιοι κηφήνες γαλαζοαίματοι τις ιππασίες τους (αγαπημένο σπορ άλλωστε η “ιππασία” για την Φρειδερίκη Γλύξμπουργκ και γνωστή και η αδυναμία της στους “επιβήτορες”, “ράτσας” και μη…)Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι στο “στρατάρχη” (sic) Αλέξανδρο Παπάγο, ο οποίος τού χάρισε ΕΙΔΩΛΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, που χρονολογείται από τον 4ο ΑΙΩΝΑ Π.Χ., ο Τίτο δώρισε χάλκινο άγαλμα του γλύπτη Augustincic.


Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος χάρισε στον Τίτο ένα ΑΡΧΑΙΟ ΒΑΖΟ, ο ηγέτης της πρώην Γιουγκοσλαβίας δώρισε δύο χάλκινα γλυπτά και έναν πίνακα της πόλης Ντουμπρόβνικ, έργο του ζωγράφου Pedja Milosavljevic.


Ηθικό δίδαγμα: Οι Ελληνάρες έδωσαν σε ολόκληρη συνοικία το όνομα του Παπάγου, ανακήρυξαν τον Καραμανλή “εθνάρχη”, κάποιοι γραφικοί και κάτι φασισταριά είναι υπέρ της βασιλείας, αλλά κατά τα άλλα, τους φταίει ο… Έλγιν!


http://zalmoxis.wordpress.com/2009/08/20/arxaia-keimilia
http://diadrastiko.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1740.html

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου