Σιωνισμός: Κατασκευάζοντας την Ιρανική «απειλή» και οδηγώντας στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο - Μέρος Β’


Στο Μέρος Α’ μελετήσαμε τον ρόλο των ισραηλινών επιφανών οργανώσεων με μυστική δράση για την κατασκευή της ιρανικής «απειλής» και τη νομιμοποίηση της ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

Πλέον θα ασχοληθούμε (αν και όχι εκτενώς) με το αμερικανικό τμήμα του σιωνισμού. Όπως και η Jinsa, το Ινστιτούτο Αμερικανικών Επιχειρήσεων (AEI) ασκεί τεράστια επιρροή στη διαμόρφωση της δημόσια πολιτικής. Ιδρύθηκε το 1943, και προωθεί την  "ελεύθερη επιχειρηματικότητα, την ισχυρή άμυνα που θα βασίζεται στις «έξυπνες διεθνείς σχέσεις», καθώς και τη παροχή ευκαιριών για ηγεμονικά τμήματα της κοινωνίας των Η.Π.Α να κερδίσουν επιπρόσθετο πλούτο και δύναμη’’.

Συνδέεται με το Συμβούλιο Αμερικανικής Νομοθεσίας (American Legislative Exchange Council (ALEC). Το Ινστιτούτο Αμερικανικών Επιχειρήσεων δεν είναι απλώς ένα λόμπι – είναι κάτι πολύ πιο ισχυρό από αυτό…

Οι μεγάλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν με στρατηγικό τρόπο το Συμβούλιο Αμερικανικής Νομοθεσίας. Προωθούν νομοθεσίες οι οποίες είναι ωφέλιμες για τη λειτουργία τους.. Δημιουργούν νόμους κεκλεισμένων των θυρών βλάπτοντα το κοινό συμφέρον..

Τη δεκαετία του 70, το Ινστιτούτο Αμερικανικών Επιχειρήσεων οικοδόμησε μεγάλη εθνική εμβέλεια.. Το δίκτυο μεγάλωσε από 12 ‘διανοητές’ σε 145 μόνιμους ακαδημαϊκούς, 80 συμπληρωματικούς ακαδημαϊκούς και σημαντικό αριθμό υποστηρικτικού προσωπικού.

Ο Ronald Reagan αποκάλεσε το Ινστιτούτο Αμερικανικών Επιχειρήσεων "μία επανάσταση ιδεών των οποίων και εγώ ο ίδιος έχω αποτελέσει μέρος. Η αξιοσημείωτη έκταση και αναγνώριση του έργου του αποτελεί την απόδειξη του θριάμβου του συγκεκριμένου think tank. Καμία οργάνωση δεν είναι πιο επιδραστική έως και σήμερα από το Ινστιτούτο Αμερικανικών Επιχειρήσεων."

Στην εποχή έπειτα από την 9/11, το Ινστιτούτο Αμερικανικών Επιχειρήσεων αποτέλεσε τον κύριο πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Bush. Αποτέλεσε εξεχόντως επιδραστική στην προώθηση της αλλαγής καθεστώτος στο Ιράκ μέσω της επιβολής πολέμου..

Ο George Bush αναφέρθηκε στο Ινστιτούτο Αμερικανικών Επιχειρήσεων τρείς φορές. Εξέφρασε τον θαυμασμό του δηλώνοντας ότι «δανειζόταν» συνεχώς ορισμένα από τα καλύτερα στελέχη του. Πάνω από 20 ακαδημαϊκοί και μέλη του Ινστιτούτου Αμερικανικών Επιχειρήσεων επιτέλεσαν μέλη της κυβέρνησης Bush (σ.σ.pentapostagma.gr «η τεχνοκρατική απειλή»).

Τον Ιούνιο 2003, το Ινστιτούτο Αμερικανικών Επιχειρήσεων, και η Ομοσπονδιακή Κοινωνία Σπουδών Δικαίου και Δημόσιας Πολιτικής ίδρυσε τη ΜΚΟ Watch. Η συγκεκριμένη μη κυβερνητική οργάνωση αποτελεί μία ξεκάθαρη ομάδα υπεράσπισης των ισραηλινών συμφερόντων. Όταν το Ισραήλ θέλει πόλεμο, η Watchστηρίζει αυτή την επιθυμία με όλα τα μέσα.

Διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων και έτεροι ανώτατοι αξιωματούχοι συγκαταλέγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Αμερικανικών Επιχειρήσεων.

Ο Dick Cheney είναι ένα από τα πιο επιφανή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στα ονόματα των ακαδημαϊκών-ερευνητών μέλη του Ινστιτούτου συγκαταλέγονται οι:Newt Gingrich, Paul Wolfowitz, John Bolton, John Yoo, Richard Perle, Phil Gramm, Larry Lindsey, Glenn Hubbard, Charles Murray, Roger Noreiga, and LynneCheney.

Το Ινστιτούτο Αμερικανικών Επιχειρήσεων προωθεί με μεγάλη πυγμή την ιμπεριαλιστική ατζέντα της Washington. Πλέον έχει στραφεί στη Συρία και το Ιράν και προωθεί την αλλαγή καθεστώτος και στις δύο χώρες, δίχως να «ντροπιάζει» να προωθεί ανοικτά τον πόλεμο.

Ο Maseh Zarif είναι ο διευθύνων ερευνητής του προγράμματος Κρίσιμων Απειλών "Critical Threats Project" του Ινστιτούτου. Στις 22 Αυγούστου ηγήθηκε των προσπαθειών σχετικά με την εύρεση αποδείξεων για το "Στρατιωτικό σύμπλεγμα του Ιράν στο Parchin και τη σύνδεση με τα πυρηνικά," αναφέροντας:

"Τα πυρηνικά όπλα του Ιράν θέτουν μία σοβαρή απειλή στα εθνικά συμφέροντα ασφάλειας της Αμερικής. Το Ιράν εργάζεται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των στοιχείων που θέτουν τη βάση για την ανάπτυξη πυρηνικού οπλισμού εδώ και δεκαετίες – μυστικά όποτε της δίνεται η δυνατότητα και ανοικτά όταν εκτίθεται – σε αντίθεση με τις διεθνείς συμφωνίες πυρηνικού αφοπλισμού τις οποίες έχει υπογράψει και τις διεθνείς υποχρεώσεις στις οποίες είναι υποχρεωμένο να ανταποκριθεί."

"Το καθεστώς (του Ιράν) εμπλέκεται σε μία εκτεταμένη εκστρατεία άρνησης και εξαπάτησης που έχει στόχο να διευκολύνει την ανάπτυξη κρίσιμων τεχνολογιών και υποδομών, και τελικώς να ολοκληρώσεις τις πυρηνικές του φιλοδοξίες."

Ο Zarif προσπάθησε να επινοήσει τη πραγματικότητα αλλά απέτυχε… Δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη που να υποδεικνύει ένα Ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων. Οι Ισραηλινοί, η Washington και άλλοι Δυτικοί αξιωματούχοι το γνωρίζουν καλά αυτό..

Η ρητορική του σιωνισμού αντικαθιστά τη πραγματικότητα, και μέσω της τεράστιας επιρροής των οργανώσεων και των λόμπι νομιμοποιεί τη προπαγάνδα που οδηγεί την ανθρωπότητα στον κίνδυνο της επίθεσης στο Ιράν, και της πολύ πιθανής αλυσιδωτής αντίδρασης ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου..
Πηγή
triklopodia

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου