ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΜΕΡΑ.

Παλιά πίστευα ότι την ευτυχία θα μπορούσα να τη βρω μόνο αν έφτανα στο τελικό στόχο που κάθε φορά όριζα. Αργότερα κατάλαβα πως πολλοί από τους στόχους μου απαιτούσαν πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που αρχικά είχα φανταστεί. Και έτσι συνειδητοποίησα πως το πνεύμα του ταξιδιού είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό.


Για να βιώσουμε αληθινά την ευτυχία είναι σημαντικό να μπορούμε να νιώθουμε πλήρεις σε κάθε βήμα της διαδρομής μας. Η διαδρομή είναι η πραγματική ζωή. Το να μπορούμε να βρούμε αυτό κέντρο της πληρότητας μέσα μας ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, αυτό είναι η αληθινή τέχνη.

Οι περισσότεροι αναβάλουν να νιώσουν πληρότητα η ικανοποίηση μέχρι να φτάσουν να έχουν αυτό που ακριβώς θέλουν. Ετσι καταλήγει η ζωή τους να είναι γεμάτη από αφαιρέσεις, στιγμών, ωρών, ημερών και τελικά ετών… Χρόνια ολόκληρα στα οποία δεν ήταν αληθινά παρόντες γιατί η ζωή τους δε ανταποκρινόταν στην προκαθορισμένη εικόνα που είχαν για την ευτυχία.

Ολο το καλό, όλη η δύναμη, όλη η χαρά βρίσκονται στην παρούσα στιγμή κι αν δεν τη επιλέξουμε σήμερα ίσως χρειαστεί να την περιμένουμε για πάντα.

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι γερνάνε πριν τη ώρα τους γιατί περιμένουν αντί να ζουν. Περιμένουν να τους αγαπήσει κάποιος για να νιώσουν αξιαγάπητοι, περιμένουν να συμβεί κάτι θεαματικό στον εξωτερικό κόσμο για να νιώσουν χαρά και εκπλήρωση. Και μια μέρα γίνεται πραγματικότητα αυτό που περίμεναν… αλλά και τότε δεν νιώθουν χαρά, δεν ξέρουν πως να νιώσουν χαρά γιατί τόσο καιρό είχαν εξασκηθεί στην αναμονή.

Σήμερα είναι η τέλεια μέρα για να ξεκινήσεις να απολαμβάνεις μικρά καθημερινά πράγματα, είναι η ιδανική μέρα για υμνήσεις την ιερότητα της ύπαρξης σου και να αναζητήσεις την ομορφιά και την πληρότητα στις απλές καθημερινές δραστηριότητες.
Πηγή

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 blogger-facebook:

Δημοσίευση σχολίου